Brandveiligheid van bedrijven

Is uw bedrijfspand wel brandveilig genoeg? Voldoet uw bedrijfsgebouw aan het Bouwbesluit 2012? Weet uw personeel wat er van ze verwacht wordt wanneer er brand uitbreekt? Wanneer u niet volmondig “JA” kan antwoorden op deze vragen, is het verstandig uzelf hierover te laten informeren. FIRE STOP Holland is specialist op het gebied van sprinkelsystemen, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

Checklist brandveiligheid

In onderstaande checklist staan een aantal belangrijke punten waaraan uw gebouw moet voldoen.

Vluchtwegen

– Zijn de ingangen, doorgangen, uitgangen, gangpaden, trappen, hellingbanen en vluchtwegen over de minimale vereiste breedte (1,1 meter) vrij van obstakels?
– Zijn de deuren van de nooduitgangen van binnenuit direct te openen zonder gebruik van sleutels of andere losse voorwerpen?
– Zijn de nooduitgangen binnen een straal van 2 meter vrij van tafels, stoelen of andere obstakels? Dit geldt ook voor de buitenzijde van de inrichting.
– Zijn de gordijnen in of voor een ingang, doorgang en (nood)uitgang zodanig aangebracht, dat deze met de deur meedraaien en het zicht op de deuren niet verhinderen?

Verlichting

– Werkt de nood- en transparantverlichting, indien deze verplicht is? Deze verplichting komt voort uit het Bouwbesluit en is afhankelijk van oppervlakte, wijze van gebruik en het aantal personen dat gelijktijdig in de ruimte verblijft.
– Brandt de transparantverlichting (vluchtwegaanduiding) altijd als er personen in de inrichting aanwezig zijn?
– Wordt de nood- en transparantverlichting niet aan het zicht onttrokken?

Brandblussers

– Zijn de brandslanghaspel en de draagbare blustoestellen altijd bereikbaar?
– Zijn de blusmiddelen direct te gebruiken? Dit controleer je door één keer per jaar een erkend bedrijf dit te laten controleren. De laatste keuringsdatum is te vinden op het keuringsbewijs op het blusmiddel.

Personeelsvoorlichting

– Is er een ontruimingsplan en weten alle verantwoordelijken hoe ze moeten reageren bij calamiteiten?
– Is het personeel goed geïnstrueerd en weten de medewerkers hoe te reageren en waarheen te lopen indien er brand is? Dit kan je regelmatig oefenen.
– Weet iedereen waar de brandblussers zitten en hoe die gebruikt moeten worden?
– Hangen de veiligheidsinstructies op duidelijk zichtbare plaatsen?
– Zijn er niet teveel mensen tegelijkertijd aanwezig in het pand?

Deze checklist is afkomstig van MKB Servicedesk

Investeren in brandpreventie voor uw bedrijf

Investeren in brandpreventie is investeren in de veiligheid van uw bedrijfspand, maar ook in de veiligheid van uw personeel. FIRE STOP Hollland heeft jarenlange ervaring met het installeren van sprinklersystemen. Deze systemen voldoen aan alle veiligheidseisen om uw pand zo goed mogelijk te beveiligen tegen brand. Onze ervaren medewerkers geven u het juiste advies om onnodige kosten te voorkomen.

Contact

Neem meteen contact met ons op via het telefoonnummer (0546) 713 000 voor meer informatie over brandpreventie en onze sprinklersystemen. U kunt ook ons online contactformulier invullen, waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Wij vertellen u graag meer over het systeem wat het beste bij uw pand past.

Neem contact op!

Vanaf 2007 gecertificeerd sprinklerinstallateur

In korte lijnen zit onze kracht

1 aanspreekpunt van offerte tot certificering

Montage wanneer u dat uitkomt