Brandweerpanelen: Statisch of digitaal?

Het geografisch paneel in een gebouw is als eerste een instrument voor de brandweer. Het toont alle bouwlagen, detectiezones, de trappen, enz. Het paneel helpt de locatie van de brand vast te stellen zodat de brandweer een effectief aanvalsplan kan maken. Een brandweerpaneel is noodzakelijk wanneer er vanuit de brandmeldcentrale in uw (bedrijfs)pand een doormelding plaatsvindt naar de brandweer. Voorheen waren dit ‘statische’ plattegronden, maar sinds januari 2021 plaatsen wij op bijna alle nieuwe sprinklermeldcentrales en brandmeldinstallaties een digitaal geografisch paneel. Ook het traditionele led/zone paneel in de sprinklermeldcentrale voeren we uit als digitaal paneel van 17 inch.
Het grote voordeel van een digitaal paneel is natuurlijk dat de weergave, functionaliteit en programmering veel gemakkelijker te wijzigen is. Samen met de klant bekijken wij welke functies er nodig zijn. Als er in de loop der jaren verbouwingen plaatsvinden hoeft er geen nieuw paneel te komen, maar kunnen wij deze (op afstand) aanpassen!

NEN Ons digitale paneel voldoet aan de richtlijnen voor digitale brandmeldpanelen zoals genoemd in de NEN-2535. En door de toepassing van een NEN-EN54-4 gekeurde voeding met noodstroomcapaciteit bent u verzekerd dat onze digitale panelen ook blijven werken bij spanningsuitval.

In elk interieur De panelen kunnen zowel in horizontale als verticale stand worden uitgevoerd en geplaatst worden. Er zijn verschillende afmetingen mogelijk: 17, 32, 43 en 55 inch. Door de moderne uitstraling past ons digitale paneel prima in elke bedrijfsruimte.


Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op of download het infosheet ‘Digitale panelen’ (PDF).